Per "Rock" – swingdans

Foredrag

Top aktuelle foredrag

Rytmens indtog i danmark: Oplev de rytmiske danse fra år 1900-1960.  Et hæsblæsende show solo som par. (Cake walk, Charleston, Lindy Hop, Jitterbug, Twist mm.)

Jazz Swing og Pjatteri: Et foredrag om Jazz Swing og dans fra symbiose til adskillelse. Dette foredrag føre dig fra Jazzens spæde start over Swing til Beboppens indtog i 1940erne, hvor jazzen og dansens veje skiltes. Hvad skete der! Få historien bag det mest kendte swing-nummer “in the mood”. Dette arrangement er meget jovialt.

 

Ud over at være professionel danser , dj, og Event Maker er jeg også foredragsholder.

Som foredragsholder er mit speciale nostalgi, hvor jeg kan veksle imellem “de gode gamle dage” og ligeså indflette paralleller til nutiden. Tag en tur ned igennem mine forskellige temaer.

The Great Gatsby: 20´ernes vilde årti med den herlige og livelige dans Charleston, der senere gav Hip Hop dansen sit startskud mange år senere. Lyt til orginal udgaven af Charleston.

Swingtiden (1930´erne og 40´erne): Hvem kender ikke de udødelige klassikere IN THE  MOOD og Sing Sing Sing. Melodier der sætter fut i fødderne, med deres inciterende rytmer, der var med til at få LINDY HOP dansen til at blomstre.

Tutti Frutti: 50´erne var årtiet hvor Elvis, brylcreme, jukeboxe og Rock Around The Clock fik de unge til at gå amok i Jitterbugdans. Jitterbugdansen den evige og udødelige dans, hvor pigen til tider fik ekstra luft i skørterne. Af andre danse kan nævnes den energiske Bop-dans(Elvis moves), hvor de unge mænd gjorde sig til for pigerne, samt ikke at forglemme den lødige Stroll (dans) hvor pigerne i adstadigt tempo gjorde sig til over for drengene.

TWIST: I de tidlige 60´ere (1960-1962) var den nye hippe dans THE TWIST. I Danmark var baggårdspumaen Otto Brandenburg nordens twistkonge. I årene 1963-1964 afløstes Twist-dillen af de unges skrig med YEAH YEAH af The Beatles (she loves you).

PS: Det hele endte i en stor ”fredsfyldt” tilstand på Woodstock i 1969. 

Saturday Night Fever: John Travolta Dans, Soul Train og D.I.S.C.O

Dette er blot et lille udpluk af de temaer, jeg kan holde foredrag om. Temaer, der skaber glæde og fornøjelighed overalt.

78´ER SHELLACK:

Som DJ, der kan jeg tilbyde noget unikt. Udover, at jeg spiller på laptop, som næsten alle andre dj´s gør, der har jeg gjort det til mig speciale, at spille gamle 78´er Shellackplader fra enten min radio (1956) eller det helt unikke RADIO MERCUR anlæg, der er sat i stand for TOP TIL TÅ.

Jeg er i dag indehaver af udstyr fra det hedengangne skib RADIO MERCUR, hvor jeg går ud og spiller gamle 78´er shellack plader fra perioden 1920´erne til 1960.

Indenfor denne tidsperiode, er mulighederne mange, jeg kan blandt andet lave flg temaer:

1920´ernes hot jazz, Charleston

Swingtiden med BIG BAND, og danevenlig musik: såsom, Glenne Miller, Andrews Sisters, Benny Goodman, Count Basie, Duke Ellington, Cab Calloway og  mange mange flere.

1950´erne: hvor jeg vil spille en bred vifte af kendte, som ukendte hits i genre som ROCK-A-BILLY, Doo Wop, Rock and Roll, Instrumental, Rhythm and Blues.

Burlesque sound: Få den helt rigtige sassy, dekadente og ”forbudte” lyd til et arrangement, hvor man skal være lidt vovet.

”Gammel Dansk Gør Godt ”: Her sammensætter jeg et sæt, hvor vi kommer til at lytte til Giro 413 melodier, som næsten alle generationer over 25 år kender.  Four Jacks, Gustav Winclker, Liva Weel, Raquel Rastenni, Poul Richardt, Far Til Fire

MAD MEN: Støvet, lækker lounge jazz i hyggelige og rolige omgivelser, hvor man nyder en god cigar med et whiskysjus i glasset.

Jeg er en karismatisk og formidabel historiefortæller, der hele tiden har styr på, hvor meget tale mit publikum kan håndtere, og har selvfølgelig en føler for tid og sted, hvor musikken kan tale for sig selv, og derved bliver ”mingle musik”.

VINYL:

Et andet interessant tema er, når jeg går ud med gammeldags VINYL på enten 45 (singler) eller 12” maxi singler.

En interessant måde at dj på i nutiden, det er at gå tilbage til datiden. Facts er, at vinylsalget i nyere tid efterhånden overgår download og andre filformater. Derved tilbyder jeg at komme ud og spille musik på gammeldags vinyl på den ene eller anden facon.

Jeg tilbyder blandt andet: Disco og pop fra 70´erne og 80´erne samt ”New Wave” / “Synth Pop” i tiden 1978 til 1984, husker du bands såsom: Depeche Mode, Simple Minds, U2, Soft Cell, Kraftwerk, New Order, Madness og Bowie.

Uagtet hvilken form for musik jeg leverer, så er det altid med en speciel kant, der ikke kan beskrives, men skal opleves. Generelt er min holdning ”Dansegulvet er til for at danse på”.

Som Dj, der kan jeg selvfølgelig også spille ”up-to-date” musik, så jeg på god forsvarlige måde mixer hits op igennem tiden.

DANS:

Jeg kan levere top-professionelle danseshows, når vi taler om tiden 1920´erne og frem til 1970´erne. Som den eneste herhjemme, der kan jeg danse samtlige af de største danse, der var kendt fra det forrige århundrede og frem til 1970´erne.

Af danse kan nævnes: Cake Walk (1902), Charleston (1923 – 1929), Lindy Hop (1927 –>), Shag (sjov dans fra swingtiden), Jitterbug (1938 til 1962), The Bop (50érne), Stroll (50érne),The Twist (1959 til 1962).

Når vi taler swingdanse om Lindy Hop som Jitterbug, så er jeg en af de få, der kan levere shows med ”løft og kast”, hvilket jeg havde den fornøjelse at fremvise i Vild Med Dans (Lindy Hop).

Hver gang jeg kommer ud med en af mine dansepartnere, så er vi altid imakuløst påklæde til det tema, der måtte ønskes. Vi blander ALDRIG tiderne sammen, hvis det ikke ønskes. Vi er (mere eller mindre) “THE REAL DEAL”.

FOREDRAG:
Oplev mig i fuld vigør med konceptet ”Rytmens Indtog i Danmark”, hvor jeg viser og fortæller om de danse, der gjorde sig markeret op igennem tiden fra 1900 til 1970´erne. Dette kan varieres efter hvert tema som varighed. Dog minimum 10 minutter.

Dette kan udføres solo, men foretrækkes med partner, da flere af dansene giver størst mening med en rigtig dansepartner.

Jeg kan bookes til alle former for fester, events, ”go home meeting”, ”teambuilding”, polterabend, gymnasier, højskole, firmamøder, taler.

Min holding er:

Kan jeg siger kun ja til  jobs, hvor jeg er  110% sikker på at jeg er den rette til at udføre dette.

Få alle nyhederne!
Kontakt Per for et godt tilbud! M: 28 56 21 14 E: rock.per@gmail.com
Send