Per "Rock" – swingdans

Om Per Rock

Danseopvisning DJ Foredragsholder  Event Creator med mange års erfaring. 

Med 40 års erfaring som professionel danser og DJ, stilsikker karismatisk foredragsholder samt Event Creator på totalløsninger til vintagearrangementer såsom Great Gatsby (Charleston) Swing Ball (Lindy Hop), 50´erne (Jitterbug), 60´ernes beat og 70´ernes Disco og Soul Train, er du altid i sikre hænder når du kontakter Per Rock, som med nærhed, scenevanthed og personlig professionalisme altid leverer en personlig og dynamisk oplevelse.

Du kan booke til alle former for fester, events, ”go home meetings”, ”teambuilding”, polterabend, gymnasier, højskoler, firmamøder og speeches. Arrangementer kan afholdes inden- som udendørs.

Dans

Per Rock kan, som den eneste i Danmark, udføre samtlige swingdanse fra det forrige århundrede frem til i dag, herunder Lindy Hop, Cake Walk, Charleston, Jitterbug, Jive, Shag, The Bop og Twist. Inden for Jitterbug og Lindy Hop også med løft og kast, og Per Rock har optrådt med Lindy Hop i Vild med Dans.

Topprofessionel danseopvisning tilbydes både solo og med professionel partner, og altid i autentisk styling og outfit, der repræsenterer den pågældende tidsperiode fra 1920’erne til 1970’erne.

Per Rock har ubetinget danmarks største know-how inden for dans, tøj og musik fra 1900-1970. Per rock er i stand til at differentiere de forskellige årtier 1920erne til 1970erne.

Meritter

Jeg har i mine 40 år som danser vundet et utal af dansemesterskaber i indland og udland og her er nogle af mine meritter:

 • Flere gange Københavns-, Sjællands- og Danmarks Mester
 • Den første og eneste til at vinde dobbelt DM (Danmarks Mesterskab) i Jitterbug og Boogie Woogie
 • 1. plads ved åbne engelske mesterskaber for mest autentiske udførsel af swingdans
 • 4. plads ved Nordisk Mesterskab i Boogie Woogie
 • Deltagelse ved EM og VM i Boogie Woogie
 • Deltagelse i det første Verdensmesterskab i Lindy Hop (1995)
 • 1. plads ved Harlem Holiday i “Jack and Jill” i Lindy Hop (2008)
 • Den første i Danmark til at danse Lindy Hop
 • Medvirket I utallige af tv-udsendelser og film
 • Konsulent på flere cd-boxset
 • Jeg er et ”omvandrende” leksikon i musik- og dansehistorie fra 1910 til 1960´erne

Jeg har været med til at starte flg. Show-og dansegrupper:

 • The Fabulous Crazy Rock Show
 • The Mad Hoppers
 • Crazy Feet
 • Swing Kits
 • Rock´n´Donnan

Kontakt mig for mere information?! Ring nu på: 28 56 21 14!

 

 

DJ

Som DJ er Per Rock en kæmpe kapacitet, der med stor erfaring, nærvær, underholdning og tilrettet udvalg altid mærker sit publikum, og fylder dansegulvet uanset om musikken leveres via laptop, vinyl eller shellack.

Der kan vælges specielle temaer, eller ”up-to-date” musik, ligesom der på forsvarlig vis kan mixes musikalsk mellem nutid og datid.

Udover nutidig laptop tilbydes der et stort udvalg af vinyl både 45 rpm (singler) og de kendte 12” maxier i forskellige genrer.

En unik bonus til dit event kan være et arrangement med gamle 78´er shellackplader fra 1920’erne og frem til 1960. Her er temaerne mangfoldige:
Hot Jazz, Swing Jazz, Rock-a-Billy, 50er musik, Burlesque / Titty Shaker samt Giro 413 / Gammel Dansk gør godt.

Der medbringes autentisk radio-grammofon fra 1956, stilsikre mikrofoner fra 40’erne / 50’erne samt topserviceret udstyr fra det hedengangne RADIO MERCUR.

Alt tilrettes unikt til netop dit event, lydkvaliteten er god og autentisk, således at der både er noget for øret og øjet. Forestil dig lyden af den knitrende pejs, således kan lyden til tider sidestilles når man lytter til de herlige lakplader.

Dansegulvet er til for at danse på. Dette er Per Rocks motto, og uanset tema/tidsalder er repertoiret altid med god kant, der skal opleves.

Foredrag

Oplev et dynamisk anderledes foredrag hvor Per Rock – enten solo eller med professionel dansepartner – guider jer gennem ”Rytmens indtog i Danmark” og gennemgår dansens markante højdepunkter fra 1900–1970. Både opvisning og historie fra det forrige århundrede og frem til i dag forenes i én underholdende pakke, med varighed og indhold tilrettet efter dit behov og tema, dog minimum 10 minutter pr. tema.

Oplev blandt andet hvorledes 1920´s Charleston og 1930´s Lindy Hop har influeret Hip Hop dansen i nyere tid.

Total Event Creator

Skal du afholde et specialiseret event, så tilbydes de rette forbindelser og kontakter til bands, der har gjort det til sit speciale at spille musik fra den ønskede tidsalder. Intet event er for stort – eller for småt.

Tidsalderen sammensættes i en sprudlende pakkeløsning hvor fortid sættes i samspil med nutid hvis dette ønskes.

Nedenfor ses et udpluk af temaer, som alle er sammensat til at skabe festlig stemning og fyldt dansegulv.

Spørg gerne efter det du ikke ser.

The Great Gatsby

1920´ernes vilde årti med hot-Jazz samt den herlige og livlige dans Charleston (1923–1929), der mange år senere gav Hip Hop dansen sit startskud.

Swingtime

1930´erne og 1940´erne – hvor Big Bands med insisterende og dansevenlige melodier som ”In the mood” og ”Sing Sing Sing” og artister som Glenn Miller, Andrews Sisters, Benny Goodman, Count Basie, Duke Ellington og Cab Calloway satte fut i fødderne, og fik Lindy Hop (1929–2017) til at blomstre.

Tutti Frutti

1950´erne hvor Elvis Presley var kongen, brylcremen fyldte anderumperne hos de unge mænd, jukeboxene spillede den udødelige klassiker ”Rock Around The Clock” imedens de unge forvildede sig rundt i Jitterbug (1939–1962). Pigerne ofte i karakteristiske rundskårne kjoler og hvirvlende skørter. Der leveres en bred vifte af kendte, men også ukendte danseglade, hits inden for genren Rock-a-Billy, Doo Wop, Rock and Roll samt Rhythm & Blues.

Twist

1960´erne var blandt andet kendt for dansen ”The Twist” (1959–1962) og årtiet fik ungdommen til at skrige med på sange fra The Beatles for senere at ende i sanselige fredsfyldte tilstande på den legendariske Woodstock festival.

Mad Men

1960´erne blev også kendt for ” Mad Men”, hvor hygge og lounge jazz havde sin storhedstid. Dette er en herlig oplevelse af ”støvet” lækker lounge jazz i den hyggelige rolige cigar/whisky genre.

Saturday Night Fever

Discodans, Soul Train og John Travolta – en sprudlende periode, hvor man dansede både alene og som par, på linje og med koordinerede livlige bevægelser. Der spilles både Disco og Pop musik fra 1970’erne og 1980’erne efter dit valg.

New Wave 80’s

”New Wave” tiden fra 1979 til 1984 er … cool bands som Depeche Mode, Simple Minds, U2, Soft Cell, Kraftwerk, New Order, Madness og ikke mindst David Bowie.

Burlesque Sound (Titty Shaker)

Få den helt rigtige sleazy, sassy, dekadente og ”forbudte” lyd til et arrangement, hvor man skal være lidt vovet.

Gammel Dansk Gør Godt/Giro 413

Musikken sammensættes af gode gamle danske klassikere i den kendte Giro 413 stil. De fleste over 30 år vil nikke genkendende til de glade melodier fra f.eks. Four Jacks, Gustav Winckler, Liva Weel, Raquel Rastenni, Poul Richardt, Far Til Fire – et glad og muntert potpourri af en svunden dansk tid.

Få alle nyhederne!
Kontakt Per for et godt tilbud! M: 28 56 21 14 E: rock.per@gmail.com
Send