Per "Rock" – swingdans

Lindy Hop

DEN KORTE VERSION:

Lindy Hop er en Afro-Amerikansk dans, der startede i slutningen af 20´erne som en efterfølger til charleston-dansen. Lindy hoppen havde sin storhedstid under swingmusikken i 30´erne og 40´erne, og den blev ”afløst” af Jitterbug i 1950´erne. Begge danse blev udført med og uden hæsblæsende kast.

DEN LIDT LÆNGERE:

Lindy Hop er en Afro-Amerikansk dans, der har sin begyndelse i slutningen af 1920´erne som en afløser til den herlige Charleston-dans. Lindy Hop danses frem til de tidlige 60´ere, men, omkring 1938, der kaldes Lindy Hop dansen ligeså meget for Jitterbug. Den ”ægte” Lindy Hop dør i slutningen af 40´erne, hvor musikken forandre sig en del, og Lindy Hoppen danses anderledes.

Lindy Hop var oprindeligt en meget ungdommelig og energisk dans, der har gennemgået en stor udvikling, således, at den oprindelige form af Lindy Hop, den er der ikke så mange, der udøver mere. I gamle dage, der dansede man generelt til hurtigere tempier, mod i dag hvor der danses til et noget mere adstadigt tempo. Dette har bevirket, at den ”fanden i voldske” energi, der var, den er tildels forsvundet en smule, da langsommere tempo ikke ligger op til ”go man go”.

Tiden har gjort, at de fleste Lindy Hoppere, de går ikke ud og danser hver aften, som man gjorde i Lindy Hoppens ”hey-days”. De fleste har dansen som en sjov hobby og får udøvet dansen et par gange om ugen.

Teknisk set så er vi i dag meget bedre end i gamle dage, hvor det ikke var ualmindeligt, at leaden (typisk mænd), de ligefrem ”hev og sled” i damen. I dag lærer folk at være mere nænsomme mod hinanden, og med ny og bedre viden inden for teknikken, der er Lindy Hoppen gået hen og blevet meget behageligere at danse.

Vi danser stadigvæk mange af de gamle variationer, men, vi bruger den nye teknik, så det føles behageligt for begge parter.

Den generelle gennemsnitsalder inden Lindy Hop er typisk fra midt 20´erne til slut 30´erne, det skal dog siges at flere i 40+ alderen også danser Lindy Hop, da dans generelt ikke har nogen alder.

Lindy Hoppens store force er, at ”alt” er uforudsigeligt, forstået på den måde, at der er en, der fører og en der bliver ført. Det er overall en herlig SOCIALDANS.

Slutteligt, så er der intet, der er forkert, ”fejl” er blot en ny variation.

Få alle nyhederne!
Kontakt Per for et godt tilbud! M: 28 56 21 14 E: rock.per@gmail.com
Send