Per "Rock" – swingdans

Rock and Roll dans

DEN KORTE VERSION:

Rock and Roll var en pardans (og solodans), der kom til med rock and roll bølgen i 50´erne. Blev også kaldt for Jitterbug og Jive. Kært barn har mange har navne.

DEN LIDT LÆNGERE:

Da musikken i 1950´erne går fra at være jazz og swing til amerikansk rock and roll musik, der får dansen Jitterbug (også kaldt Jive) påklistret en ny etiket. Denne etiket er ROCK AND ROLL. Rock and Roll dans var ligeså meget, når de unge generelt ”gik amok” (såkaldt ekstase) til rockrytmer, hvor dansen var meget løssluppen og improvisatorisk.

I 1970´erne, der kommer tyskerne med en variant med MEGET høje benspjæt, de kalder for ”Rock and Roll Tanz”, der på ingen måde minder om den oprindelige form. Hvorfra denne ”tyskerdans” oprinder, det må guderne vide, for jeg har ikke fundet løsningen endnu.

Denne form for rock and roll dans, den udføres i tricotdragter, da den er blevet en ren turneringsdans, hvor det primære det er at imponere med MEGET HØJE, næsten dødelige, kast.

Jeg har erfaret, at man andre steder i verdenen også kaldte en dans for ”rock and roll”, der minder lidt om den gammeldags form op igennem 1980´erne og ´90´erne.

Få alle nyhederne!
Kontakt Per for et godt tilbud! M: 28 56 21 14 E: rock.per@gmail.com
Send